Ledové víno od Krista po 4 letech
Ne každý vinař má to štěstí, aby pro vás vytvořil ledové víno. Důvody jsou různé, teplá zima, malá úroda či jiné faktory.My jsme se minulý rok rozhodli, že po dlouhých 4 letech ponecháme část produkce naší nejlepší Pálavy na lednovou sklizeň. Podmínky jsou v tomto roce vskutku ideální.
Zima nám opravdu přeje.
Abychom splnili podmínky pro sběr, hrozny se musí sbírat při teplotách -7 °C. Proč tomu tak je?
Při sklizni a zpracování hroznů se musí postupovat tak, aby před vylisováním bobulí nedošlo k jejich rozmrznutí. Díky tomu se pak vylisuje pouze čistá a velmi hustá sladká šťáva.
Sběr je plánovaný v časných ranních hodinách během tohoto víkendu, kdy nám meteorologové slibují mrazivé počasí.
Podmínky ideální pro ledové víno. My se budeme zahřívat prací a teplým čajem či svařeným vínem.
Tak nám držte palce, ať vše klapne.



